SILKE

Als klein meisje was ik altijd al in beweging. Dansen, zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen. Als ik beweeg kan ik mezelf goed uiten. Stroomt het weer. Kan ik spanning én energie kwijt. Het geeft mij vrijheid en het gevoel dat ik leef! Mijn hoofd wordt er rustig van. Altijd.

Al jong werd ik geconfronteerd met hoe onvoorspelbaar het leven kan zijn. Dat het alles behalve maakbaar is. Hoe belangrijk het is om goed voor je fysieke en mentale gezondheid te zorgen. Ik zocht naar diepgang en vond dat na mijn eerste kennismaking met yoga. Op dat moment wist ik dat mijn leven weleens een hele andere wending zou kunnen gaan nemen…

In 2017 startte ik met yogalessen bij Marieke. Haar nuchtere, toegankelijke en intensieve yogales bracht iets teweeg in mij. Ik vond het heerlijk hoe mijn lichaam na haar les voelde, en steeds meer raakte ik gefascineerd door de werking tussen lichaam en geest. Ik ging steeds meer lezen over yoga en kwam erachter dat yoga zoveel meer is dan slechts een lichamelijke beoefening en raakte ontzettend nieuwsgierig naar de enorme filosofie en levenswijze die erachter schuil ging.

Yoga liet mij niet meer los en ik wilde de verdieping in. Ik besloot in 2019 om een 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post te volgen. Ron is opgeleid in de diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brahmrishi Viswatma Bawraji. Het werd een enorm boeiend en ook zwaar proces. Ik vond het bizar te voelen, dat ‘slechts’ door het uitvoeren van diverse houdingen en door veel te mediteren, zoveel mentaal werd aangeraakt, losgemaakt en langzaam werd losgelaten. Daarnaast maakte ik kennis met de prachtige yogafilosofie die mij veel inzicht, handvatten en antwoorden gaf. Een enorme verrijking en precies dat waar ik naar opzoek was. In juni 2022 heb ik de opleiding afgerond en mijn diploma middels een persoonlijke eindscriptie afgerond. Een prachtige basis van een avontuur dat pas net begonnen is.

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik les wilde geven. De liefde voor yoga overbrengen is wat ik het liefste doe. En het lesgeven is daar een uiting van. Ik vind het fantastisch om met een groep mensen en lichamen te werken en iedereen langzaam sterker én leniger te zien worden. Yoga geeft rust, vertrouwen, kracht én flexibiliteit. Het allermooiste is het mentale effect die de lessen teweeg brengen, net zoals ik dat zelf heb mogen ervaren. Dit alles in een veilige, vertrouwde omgeving waar verbinding in de groep voorop staat. Je niet beter voordoen dan je bent, vertrouwen voelen, ontdekken, reflecteren, ontspannen, plezier maken en je weer bewust van je eigen kracht worden. Dat is wat ik van yoga leer en graag overbreng aan anderen.

Omdat je nooit bent uitgeleerd en ik mijn beoefening zelf ook graag in stand wil houden zoek ik regelmatig de verdieping op middels workshops, lessen, retraites en opleidingen.

Ik hoop dat je een keer komt ervaren wat een cadeau yoga voor jezelf kan zijn!

Ik hoop tot gauw,

Liefs Silke


Diploma’s & certificering

2019 – hedenIntensieve yogalessen XL bij Marcel Kooij- dynamische yoga Nijmegen
2019 – 2022Yogaschool Ron van der Post, 3- jarige opleiding Dynamische Hatha Yoga
2023Kinderyoga academie, Helen Purperhart
2023European Yoga Conference, Zinal, Switserland
2023/2024Sadhana yoga verdiepingsjaar, Dynamische Yoga Marcel Kooij, Nijmegen
2024 januari4 daagse Retraite onder leiding van Ron van der Post